برنامه جدید واکسیناسیون HPV
در مقاله جدیدی که هفته گذشته منتشر شد، WHO توصیه های خود را برای واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به روز کرده است. نکته قابل توجه، این مقاله بیان میکند که یک برنامه یکدوز، که به عنوان یک برنامه جایگزین و بدون برچسب برنامه تکدوز شناخته میشود، میتواند اثربخشی و دوام حفاظتی قابل مقایسه با یک رژیم دو دوز ارائه دهد. توصیه برای برنامه ریزی جایگزین تک دوز در ابتدا توسط گروه مشاوره متخصص مستقل WHO، SAGE در آوریل 2022 ارائه شد.
مقاله موضع در زمینه کاهش عمیقا نگران کننده در پوشش واکسیناسیون HPV در سطح جهانی به موقع است. بین سالهای 2019 تا 2021، پوشش اولین دوز واکسیناسیون HPV با 25 درصد کاهش به 15 درصد رسید. این بدان معناست که 3.5 میلیون دختر بیشتر در سال 2021 نسبت به سال 2019 واکسیناسیون HPV را از دست داده اند.
انتظار میرود بهینهسازی برنامه HPV دسترسی به واکسن را بهبود بخشد، و به کشورها این فرصت را میدهد تا تعداد دخترانی را که میتوانند واکسینه شوند افزایش دهند و بار پیگیریهای اغلب پیچیده و پرهزینه مورد نیاز برای تکمیل مجموعه واکسیناسیون را کاهش دهند. ضروری است که کشورها برنامه های واکسیناسیون HPV خود را تقویت کنند، اجرا را تسریع کنند و کاهش پوشش را معکوس کنند.
WHO اکنون توصیه می کند:
برنامه یک یا دو دوز برای دختران 9-14 ساله
برنامه یک یا دو دوز برای دختران و زنان 15 تا 20 ساله
دو نوبت با فاصله 6 ماهه برای زنان بالای 21 سال
این مقاله بر اهمیت واکسیناسیون به عنوان افراد دارای نقص ایمنی در اولویت، یا کسانی که با HIV زندگی می کنند، تاکید می کند. افراد دارای نقص ایمنی باید حداقل دو دوز و در صورت امکان سه دوز دریافت کنند.
هدف اولیه واکسیناسیون دختران 9 تا 14 ساله قبل از شروع فعالیت جنسی است. واکسیناسیون اهداف ثانویه مانند پسران و زنان مسن تر در صورت امکان پذیر و مقرون به صرفه توصیه می شود.
سرطان دهانه رحم چهارمین نوع سرطان شایع در زنان است و بیش از 95 درصد سرطان دهانه رحم ناشی از HPV مقاربتی است. جلوگیری از توسعه سرطان دهانه رحم با افزایش دسترسی به واکسنهای موثر، گامی بسیار مهم در کاهش بیماریهای غیرضروری و مرگ است.
مقاله خانم دکتر فاطمه شفیع زاده یکی مقالات توصیه شده WHO است که می توانید در اینجا مشاهده نمایید.
منبع خبر: World Health Organization